Lys i mørketida i Henningsvær kirke

Vi inviterer til førjulskos med høy allsangfaktor i Henningsvær kirke, lørdag 8. desember kl 17:00

Lys våken i Henningsvær kirke

Andre helgen i november overnattet syv 11-åringer i Henningsvær kirke fra lørdag til søndag. De var med på trosopplæringstilbudet Lys Våken.

Hyggetreff på Straumanstua

1. november inviterte Gimsøy/Strauman menighetsråd til hyggetreff på Straumanstua. Mange tok turen denne torsdagskvelden i novmbermørket.

Nytt menighetsblad (nr3 2018)

Her kan du lese nyeste menighetsblad for Svolvær sokn.

Velkommen til dåp

Har du nettopp fått barn? Lurer du på om du skal velge dåp for barnet ditt? Vi i kirken i Vågan ønsker å dele denne videoen med deg. Ta gjerne kontakt med kirkekontoret ditt for å avtale dåp.
 

Fredrik IIs bibel kan igjen sees

På 1990-tallet ble Fredrik IIs bibel plassert i safen i Vågan kirke, og har siden bare vært framme ved spesielle anledninger. Nå er bibelen fr 1589 endelig mulig å se for menigheten igjen!

Døpt i Vårherres store katedral

I midten av juli begynte Aina Marie Svendsen i stillingen som sokneprest i Vågan, Henningsvær og Gimsøy/Strauman sokn. Det første gudstjenesten hun hadde var ute under Guds himmel, i Vår Herres katedral. Vi spurte Aina Marie om hva hun syntes om sin første gudstjenesteopplevelse i Vågan.

previous arrow
next arrow
Slider

Planlagte gudstjenester i våre kirker

Oversikt over kommende konserter

Arrangementer som ikke passer inn i de andre kategoriene

Slider

Svolvær kirke

Historien om Svolvær kirke er eventyret om byen som ville seg en egen kirke. 

450px-svolvr_kirke

Historien om kjente og ukjente ildsjeler som under de mest skiftende økonomiske vilkår maktet å reise et kirkebygg, et monumentalbygg som inngår i en naturlig sammenheng med de naturgitte omgivelsene på Langåsen. ”Byen ville seg en kirke”, og i 1934 stod kirken på Langhaugen midt i byen ferdig. Etter flere tiår med innsamling og dugnadsinnsats kunne folket gi kirken gjeldfri til kommunen på vigslingsdagen.

Kirken er tegnet av arkitektene Harald Sund og August Nielsen. Den har ca 450 sitteplasser, og har en enkel stil og en storfembørings rene linjer. Den er mye brukt til konserter. Krusifikset som utgjør kirkens altertavle er skåret av billedskjærer Andreas Nilsskog (1879-1940) fra Drevja, og er en replika av Mosvik-krusifikset fra midten av 1200-tallet. Originalen befinner seg på Naturhistorisk- og arkitektonisk museum i Trondheim. 

I 2009 feiret Svolvær kirke 75-årsjubileum, i den anledning ble det satt i gang en storstilt oppussing av kirken. Det har blitt samlet inn nærmere 1 million kroner, og prosjektet hadde en prislapp på ca 1,6 million kroner. Bidraget fra de 40 dugnadsarbeidere som stilte opp for å gjøre renoveringen mulig, var avgjørende. Regnskapet viste vel 900 timer dugnadsarbeid!

Glassmaleriene i kirken er fra G. A. Larsen, Oslo, utført av Borgar Hauglid. Kirkens orgel kommer fra Fagerborg kirke i Oslo. Orgelet ble reastaurert på 90-tallet, takket være innsamlede midler. Kirkeklokkene er fra O. Olsen & Søns klokkestøperi, Nauen ved Tønsberg, og er stemt i tonene a - c. Den minste klokken bærer inskripsjonen: "Følg kallet, du hvis sjel er skapt til evig liv hos Gud", og den største: "Jeg er kun malm, men kaller deg til Gud og til hans hus".


Orgelet i Svolvær kirkeprekestolsvolvaer

 

Kontakt oss

Vågan kirkekontor
Villaveien 9
Postboks 26
8309 Kabelvåg
760 67 190
post(at)lofotkatedralen.no
 
Svolvær kirkekontor
Sivert Nilssens gt 38
Postboks 100
8301 Svolvær
75 42 03 60