Kirken i Vågan

Gudstjenester

 • 21.Oct | kl.11.00
  Henningsvær kirke
 • 21.Oct | kl.11.00
  Svolvær kirke
 • 21.Oct | kl.17.00
  Strandlandet kirke
 • 28.Oct | kl.11.00
  Skrova bedehus

Slutt for menighetsbladet for Svolvær sokn?

 Det siste menighetsbladet i Lofoten står i fare for å bli lagt ned. Redaksjonen trenger nye medlemmer og økonomien tillater ikke at bladet fortsetter å komme ut uten vesentlig økning i bidrag til bladet.

Menighetsrådet i Svolvær behandlet på sitt møte den 18. september det faktum at Svolvær menighetsblad trenger å få tilført nye ressurser, både mannskap og økonomi.  I menighetsbladets 25. år er det nå klart at dersom ikke nye «friske» krefter melder seg til å være med å lage bladet, så vil det ikke komme ut flere nummer etter 2014.

Bladet trenger 2-3 nye engasjerte medarbeidere som kan være med å lage bladet. De har hatt en redaksjon som har vært selvgående i mange år, men det er behov for at noen tar over, sier Solveig Størkersen og Liv Erna Aronsen fra redaksjonen, som understreker at de trenger særlig en med noe datakunnskap, gjerne en med litt regnskapserfaring og noen som har lyst til å bidra til at dette viktige bladet fortsatt kommer ut. Svært mange er lesere, og det leveres på dørene til samtlige husstander i Svolvær og Strandlandet sokn. Vi har et stort korps av frivillige (over 60 stykker) som deler ut bladet for oss hver gang det kommer ut, og engasjementet er stort, men vi trenger fornyelse fortsetter de.

De har flere ganger forsøkt å skrive i bladet at det er behov for hjelp, men så langt har ikke noen meldt seg. De oppfordrer derfor sterkt til at om du kunne tenke deg til å være med å sørge for at dette arbeidet kan fortsette, så skriver du til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Økonomien er ikke kritisk dette året, og vi har midler til utgivelse også neste år, sier Størkersen. Mange bidragsytere har sørget for at det er mulig å gi ut bladet uten at vi har vært nødt til å be om støtte fra Menighetsrådet. Slik er bladet selvfinansierende, men vi har nå begynt å tære på kapitalen og med bidrag lik de vi har nå, vil utgivelse ikke være mulig etter neste år. Inntektene må derfor økes gjennom flere velvillige sponsorer som vi er svært glade for å kunne ha med oss. Vi håper at vi ikke i løpet av et par år må bruke opp vår sparekonto som gir oss en trygghet til å fortsatt kunne gi ut bladet avslutter Solveig Størkersen som er mangeårig kasserer i bladet.

Gaver til bladet kan sendes til konto 7877.08.65939   

 

 

Kontakt oss

Vågan kirkekontor

Villaveien 9
Postboks 26
8309 Kabelvåg

760 67 190

post(at)lofotkatedralen.no

 

Svolvær kirkekontor

Sivert Nilssens gt 38
Postboks 100
8301 Svolvær

75 42 03 60

 dennorskekirkeliten

 

Facebook Image