Sorggruppe høsten 2021

Kirken i Vågan starter denne høsten opp en sorggruppe for voksne som har mistet noen som stod dem nær. Gruppa vil bygge på selvhjelpsprinsippet og likemannsstøtte. Håpet vårt er at en slik gruppe kan være til hjelp for å komme et skritt videre i bearbeidelsen av egen tapsopplevelse og at gruppemedlemmene kan få erfare at man både kan få og gi støtte.

Gruppa møtes 4 torsdagskvelder i  høsten fra kl. 18.00-19.30 på Hans Egedes hus i Kabelvåg. Oppstartsdato er 23. september, øvrige datoer er torsdag 14.oktober, torsdag 18.november og torsdag 9. desember. Gruppa vil bestå av 5-8 personer og ledes av sokneprest Aina Marie Svendsen. Tilbudet er gratis og de som deltar i gruppa vil blir bedt om å la det som blir sagt i gruppa bli i gruppa.

Noen ganger rammer døden uventet. Andre ganger kommer sorgen med et forventet tap etter alvorlig sykdom. Sorg er en naturlig og sunn reaksjon på et tap av noen man er glad i. Sorg er ingen sykdom, men det er hardt arbeid. Og for mange er det viktig å ta seg nok til å komme seg gjennom følelser, tanker og reaksjoner som oppstår.

Sorg uttrykkes ulikt fra menneske til menneske. Behovet for å snakke, gråte, bli sint, sove og matlyst oppleves ulikt. En tid etter at man har mistet noen som stod en nær, vil mange kunne oppleve det godt å treffe andre som har vært gjennom noe av det samme. Noen synes det er best å snakke med familie og venner, andre foretrekker organiserte grupper. Det er en slik organisert gruppe Kirken i Vågan nå starter opp.  Gruppen er et livssynsnøytralt tilbud fra Kirken i Vågan til etterlatte.

Hvis det viser seg at det er mange som ønsker å være med i en sorggruppe, vil kirken i Vågan se på muligheten for oppstart av flere grupper.

 

Har du spørsmål eller kunne du tenke deg å være med?
Ta kontakt med sokneprest Aina Marie Svendsen
på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
eller mobil 909 80 372 (hverdager 9-15).