Moro på Konfirmantweekend!

dsc_0001 800x532

Konfirmanter fra hele Vågan kommune var samlet til felles konfirmantweekend på Gimsøy skole, helgen 9.-11. september 2011. Vennskap, undervisning, lek og moro, underholdningskveld og gode minner står igjen som stikkord når helgen skal oppsummeres.

 

dsc_0400 800x536

Det var en spent gjeng som dukket opp på Gimsøy skole fredag kveld. Nesten 80 konfirmanter og 12 ledere var klare for å bli kjent med nye ansikter og ha det gøy på leir. Fredagen ble fylt med kveldsmat, bli-kjent-leker og kveldssamling, og dermed var tonen satt for en trivelig helg. Soknepresten i Svolvær og Strandlandet, Gisle Meling, hadde tatt med seg en caps som det viste seg nøt stor respekt blant konfirmantene. Tanken var at når den som talte fra scenen tok capsen på hodet, skulle det bli stille i salen - og det ble det sannelig!

På lørdag var det tid for gruppeaktiviteter, der konfirmantene fikk utfolde sine talenter i alt fra fotografi til fotball og friluftsliv. Senere på dagen var det bibeltime, der fortellingen om Elia på Karmel-fjellet så ut til å engasjere konfirmantene. Lørdagens store høydepunkt var likevel kvelden, da det etter en bedre tacomiddag ble tid for underholdningskveld. Sokneprest i Vågan, Henningsvær og Gimsøy og Strauman, Kristine Sandmæl, hadde tatt på seg rollen som konferansier - og sjelden har vel en sokneprest høstet mer latter i salen! I tillegg til sokneprestens sketsjer, framførte konfirmantene fra musikkgruppa blant annet låten "Another Brick in the Wall" av Pink Floyd. Ungdomslederne Henrik Bårdsen og Bjørn-Arne Paulsen imponerte med en versjon av Leonard Cohens "Halleluja", før det også ble tid for en spenstig opptreden av konfirmant Øistein Falch.

Søndag falt konfirmantleirens opplegg sammen med arrangementet "Gammel Kirkedag" på Gimsøy. Konfirmantene fikk et forhistorisk møte med Petter Dass, som innskrev dem til konfirmasjon i kirken, før det var tid for leker og konkurranser. Konfirmantene ble delt opp i lag, og deltok i blant annet melkespannkasting, trillebårstaffett og vedbowling. Det hele ble avsluttet med en gudstjeneste der "Skaperverkets dag" ble markert i en stappfull Gimsøy kirke.

Alt i alt var det en sliten, men fornøyd gjeng som tok veien hjem søndag kveld. Vi takker alle som deltok på leiren for en flott opplevelse!