Svolvær – lysets by

Svolvær kirke

Prosjektgruppen Svolvær - Lysets by har det siste året arbeidet for at kirken i Svolvær skulle få ny belysning. Den 24. november ble lyset for første gang satt på. Kirken er nå synlig i mørket fra alle sider.

- Vi er veldig glade for at arbeidsgruppen for «Svolvær – Lysets by» har tatt dette initiativet. Det har vært behandlet i Menighetsrådet og Fellesrådet gav sin tilslutning til dette i vår, forteller sokneprest Nils Jøran Riedl. - Sammen med flere andre prosjekter bidrar dette til at Svolværs innseiling nå mer enn noen gang understreker stedet vårt som «Lysets by» - året rundt. Dette er jeg glad for at kirken kan være med å bidra til, fortsetter Riedl.

Han legger til at siden økonomien i Fellesrådet og Svolvær sokn ikke tillater det ville et slikt prosjekt ikke vært mulig uten at det kom et slikt initiativ. - Det har vært spennende å følge aksjonene som har vært for å få realisert prosjektet. Mange har gitt sine bidrag og Våganavisa har sagt seg villig til å betale strømmen. Vi er svært takknemlige for det store engasjementet for at denne bygningen, som har en svært sentral og opphøyd plassering i byen, nå er synlig både fra nord i byen og fra Osansida.

- Kirka ønsker å bidra til "lys i mot mørketida" som Trygve Hoff har gitt oss ordene til - eller vi kan sitere en av våre egne diktere, Ola Bremnes: Vi har fått et fyr - "ei lampe som gløde i mørke og lose dæ ut og frem, som tar dæ bort og hjemmefra men også tar da hjæm". Kirka ønsker å være synlig og relevant for folk. Nå kan vi i alle fall ikke unngå å se den, avslutter Nils Jøran Riedl, som gjerne vil rette en stor takk til bidragsytere og til "Svolvær - Lysets by".