Drop-in dåp og vigsel i Lofotkatedralen

Lørdag 28. september kl. 11-17 inviterer kirken i Vågan Lofotkatedralen til drop-in dåp og vigsler.

Det er mange årsaker til at folk velger drop-in; en hektisk hverdag, at «livet kom i veien», ubehag knyttet til å stå foran en stor forsamling i en gudstjeneste, vanskelige familieforhold, stress knyttet til forventning om store selskap eller noe helt annet. Uansett grunn, er alle hjertelig velkommen denne lørdagen.

Drop-in dåp og vigsel er gratis for alle. Lignende drop-in dager har vært arrangert andre steder i Norge tidligere, men det er første gangen Den norske kirken inviterer til dette i Lofoten. Seremoniene vil være lukkede, men det er mulig å ta med seg et lite følge. Det er prest og organist med på alle seremoniene, og vi håper de vil oppleves gode og jordnære. Frivillige fra menighetsrådene og ansatte i kirken er med og skaper en ramme rundt dagen. Det blir kaffe på «venterommet» i kirkens våpenhus, samt kake og noe musserende alkoholfritt etter hver seremoni i dåpssakristiet. Vi gleder oss!

 

Praktisk info

Dåp
For dåp kan man bare  dukke opp på selve lørdagen. Det er også mulig å melde interesse på forhånd hvis man vil. Og det finnes ingen aldersgrense for dåp! Den norske kirke er en barnedøpene kirken, men vi døper også ungdom, voksne og gamle. Ta med ID (for barn er dette gjerne fødselsattest). En prest vil ha en kort dåpssamtale før dåpsseremonien finner sted i kirkerommet. Man kan gjerne ha med faddere selv, eller noen fra stab eller menighetsrådene kan stille som faddere.

Vigsel
Par som ønsker vigsel bes ta kontakt med kirkekontoret i Svolvær (tlf. 75 42 03 60) eller Vågan (tlf. 76 06 71 09) i forkant. Dette på grunn av papirarbeid som må være i orden før man kan gifte seg. For å vies i Norge må man ha en prøvingsattest fra Skatteetaten (man sende en digital søknad på skatteetatens hjemmeside). På selve dagen har en prest en kort vigselssamtale før vigselen finner sted i kirkerommet. Man kan ha med to vitner selv, eller noen fra stab eller menighetsrådene stiller som vitner. Vi åpner også for drop-in velsignelse av allerede inngåtte borgerlige vigsler.

Har du spørsmål og/eller lurer på om dette er noe for deg/dere? Kontakt oss i Kirken i Vågan på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring Svolvær kirkekontor (tlf. 75 42 03 60, man-fre kl10-14).