Vågan

Kirkeklubb i Kabelvåg

Den siste onsdagen i måneden kl. 18.00 møtes en fin gjeng til Kirkeklubb på menighetshuset i Kabelvåg. Da drikkes det kaffe og saft, det spises vafler, selges årer, vi hører en bibelfortelling og vi synger og spiller. Du er velkommen!

 

Fredrik IIs bibel kan igjen sees

På 1990-tallet ble Fredrik IIs bibel plassert i safen i Vågan kirke, og har siden bare vært framme ved spesielle anledninger. Nå er bibelen fr 1589 endelig mulig å se for menigheten igjen!

Hans Egede på sokkel med din hjelp

I 1718 forlot kapellan Hans Egede Vågan med kurs for Bergen og forberedelser til det prosjektet som skulle gi ham navnet Grønlands apostel. 8. september 2018, kommer Hans Egede på sokkel ved Vågan kirke (Lofotkatedralen), 300 år etter at den omstridte og folkekjære presten forlot soknet.

Livsmot i mørket

11. januar 2014, to jenter, Sara på 13 og Tiril på 11 år blir påkjørt av en bil og drept mens de kjørte med ponni og vogn på Bjørkelangen i Akershus. 1. juni kl. 19.00 kommer Sara sin pappa, Jostein, til menighetshuset i Kabelvåg og forteller om sjokket og sorgen - og om smilene og livsmotet som etter hvert berget dem. Sett av datoen allerede nå! Mer informasjon kommer seinere.

Allehelgensdag - en dag for å minnes og håpe

Søndag 5. november inviterer kirken i Vågan til en felles markering av Allehelgensdag i Vågan kirke klokken 11. Alle familier som har hatt dødsfall siden sist Allehelgensdag er spesielt invitert, men gudstjenesten er selvfølgelig åpen for alle.