Lys våken i Henningsvær kirke

Andre helgen i november overnattet syv 11-åringer i Henningsvær kirke fra lørdag til søndag. De var med på trosopplæringstilbudet Lys Våken.

Lys Våken arrangeres i kirker over hele landet. 11-åringer inviteres til å overnatte i kirker fra lørdag til søndag og til å delta på gudstjenesten søndag formiddag. Lys våken handler ikke om å være våkne hele natta, men om å være våken overfor det som skjer i oss og rundt oss. Opplegget er gratis og er et tilbud for alle medlemmer og tilhørende 11-åringer i den norske kirke.
Andre helgen i november var 11-åringer fra Vågan, Henningsvær og Gimsøy/Strauman sokn invitert til å overnatte i Henningsvær kirke. Syv 11-åringer, trosopplærer Lill Rebekka Jentoftsen og sokneprest Aina Marie Svendsen hadde et innholdsrikt, lite døgn i kirken.  Det ble leker, laging av lyslykter, lommelykttur i nattemørket, samtale om kirkerommet og en bibelfortelling, tacokveld, filmtitting i kirkerommet og kveldssamling. Så trillet barn og voksne ut liggeunderlag og soveposer og fant nattero. Søndag morgen ble barna vekket til orgelbrus før det vanket frokost, gudstjenesteøving og gudstjeneste.
Takk til frivillige som stilte opp på kjøkkenet!
Og takk for et virkelig hyggelig Lys våken døgn i lag! Vi gleder oss til neste gang!

Tacokveld!

Lyslykt-verksted med silkepapir og dekopasjelim.

Nattverdsbrød bakes.

Bilde fra Lys våken gudstjenesten.