Sammen mot terror

 
 motterrorcMandag kveld fyltes Svolværs gater av mennesker som sto sammen mot terror. Det var et mektig skue å se utover gatene og menneskemylderet. Mathias Hov hadde tatt initativ til et arrangement som ble en verdig markering mot terror.

 

 
Leder i Vågan AUF, Therese Pettersen åpnet ved å takke for deltakelsen og oppmøte, og ba om ett minutts stillhet. Søsknene Hege, Frida og Dag Are Hov sang Lars og Ole H.Bremnes sin vakre Gjensyn. Deretter holdt ordfører Hugo Bjørnstad en apell. Mere musikk fulgte da Terje Brun og Elise Westerlund bidro på trekkspill og fiolin. Sokneprest Kristine Sandmæl holdt så en apell, før Til ungdommen ble avsunget i fellesskap. Deretter beveget et langt fakkel- og rosetog seg opp til Svolvær kirke, og på kirkebakken la mange ned kranser og tente lys. Mange benyttet også anledningen til å gå inn i kirken, tenne et lys, være i stillhet.
Det var godt over 1000 mennesker som samlet seg i markeringen mot terror. En markering som viser at vi trenger hverandre, og av at vi ikke lar oss kneble av ondskap.