Nordiske biskoper i Lofoten

Mandag 24. juni ankom hele 43 biskoper Svolvær med hurtigruteskipet "Midnattsol". I tre dager opplevde de verdens vakreste øyrike, Lofoten.

Hvert tredje år samles alle biskopene i Norden til Nordisk bispemøte for å oppdatere hverandre på situasjonen i de nordiske folkekirkene, for å lære av hverandre og for å sette dagsaktuelle tema på programmet.

I år var Norge vertskap, og bispemøtet valgte Lofoten som destinasjon. Kirka i Lofotenga biskopene og deres følge en uforglemmelig opplevelse, ga dem et innblikk i kirkelivet i vårt område og viste fram noe av det beste Lofoten har å by på.

Besøk i Svolvær, Kabelvåg, Henningsvær, Borge og Eggum sto på programmet. Noen av temaene som ble tatt opp på årets møte er "Menneskeskapte klimaendringer" ved Kim Holmén fra Norsk polarinstitutt,  "Folkekirke" ved kirkeminister Rigmor Aasrud og "Urfolk og folkekirke" ved Tore Johnsen fra Samisk kirkeråd.

Det var mange lovord som lød fra biskopene og deres følge om programmet disse tre dagene. Konserter i Svolvær og Borge kirke, med total forskjellig profil, falt godt i smak, og biskopene lot seg imponere av nivået på det lokale kulturlv i Vågan.

Som finale på oppholdet ble det midnattssoltur til Eggum. Det var en sliten, men fornøyd gruppe som ankom hotellet seint på natt.

Morgene etter stilte alle til avskjedsgudstjeneste i Svolvær kirke.

Vi ønsker biskopene med følge velkommen tilbake til  vårt vakre øyrike!